Saturday, October 31, 2009

Sotsialiseerimise programm

Kellega sotsialiseerida ehk keda ja mida kõike kohata, nuusutada ja uurida maailmaavastusretkedel:

a) täiskasvanud (nii mehed kui naised): noored, keskealised, eakad inimesed, invaliidid, teisest rahvusest inimesed, lärmakad inimesed, enesekindlad inimesed, kartlikud ja häbelikud inimesed, postiljon, tervisejooksjad, suusatajad, mundris või tööriietes inimesed (politseinikud, tuletõrjujad, teetöölised, arstid), kübaratega, mütsidega, seljakotiga, vihmavarjudega, ektsentrilise riietusega inimesed, habemikud, prillidega inimesed.

b) lapsed: beebid, eelkooliealised, kooliealised, teismelised

c) loomad: (ole kindel, et nad ikka kutsika vastu sõbralikud on ja kiida-premeeri kutsikat, kui ta neist välja ei tee või sõbralik on), koerad - suured, väikesed, noored, vanad, kutsikad, kassid, väikesed koduloomad, kuked-kanad-pardid-luiged, lehmad-lambad-hobused.

d) erinevad keskkonnad: sõbra kodu, pood, park, koolivärav, lasteaiavärav, mänguplats, maal ja metsas/linnas, laadal-turul-rahvapeol, kõrts, libe põrand, pidu, loomaarsti juures, lift, trepid, auto, rong, tramm, buss.

e) ja veel: jalgrattad, mootorrattad, suusatajad, rulasõitjad, rulluisutajad, lapsevankrid, ratastoolid, liiklus, olmemürad (föön, tolmuimeja, muruniitja, mootorsaag).

No comments:

Post a Comment